Blogs voor Sensibaas

Onrecht op social media

By 30 juni 2019 juli 3rd, 2019 No Comments

Hee allemaal,

Deze keer een blog over onrecht op social media, hoe ik dit beleef en wat dit bij mij doet.
Misschien voor een hoop herkenbaar. Het valt mij op dat het steeds extremere vormen aanneemt en daarom vind ik dat ik hier nu een blog over “moet” schrijven.

Je kent het wel…
Je bent op Facebook of Instagram aan het surfen en ziet heel veel lelijke reacties op een bericht van iemand die een mooie foto post of iemand wil iets verkopen en er worden reacties geplaatst over hoe lelijk dat product wel niet is…

Wat roept dit voor gevoel op?
Boos, wat eigenlijk voortkomt uit teleurgesteld zijn. Waarom? Moet dit echt?
Regelmatig scroll ik gewoon verder omdat de persoon al “gecorrigeerd” word. Heel af en toe reageer ik wel en krijg ik likes op mijn reactie, alleen is dit helemaal niet wat ik wil.
Ik zou zo graag zien dat we wat liever tegen elkaar zijn, we niet ongezouten onze mening geven.

Een mening hebben mag toch?
Absoluut, een mening hebben is juist heel goed! Maar iedere keer als je een mening hebt is het goed om er bij stil te staan of jou mening écht wat toevoegt en of je mensen er níet mee kwetst.
Bedenk je dat als het geen toegevoegde waarde heeft je jouw mening beter voor je kan houden.
Vind jij echt iets lelijk en wil je dat graag melden, doe dat dan tegen je partner of een goede vriendin. Ben jij het kwijt en kwets je diegene die het betreft niet.

Compliment
Geef eens wat vaker een compliment aan iemand, dit hoeft niet eens een bekende te zijn. Ja, dit is soms f*cking lastig want vaak is het uit je comfortzone, maar je zult zien dat de ontvanger er van groeit. Jij als gever voelt je beter door het geven van het compliment.

Bewust?
Zijn wij ons nog wel bewust van hoe kwetsend sommige opmerkingen of vragen kunnen zijn? Dit vraag ik mij vrij regelmatig af.
Binnenkort zal ik een blog schrijven over hoe sommige vragen en opmerkingen (goed bedoelde adviezen) heel kwetsend kunnen zijn.

P!NK
Misschien kennen jullie het bericht van P!NK nog wel waarbij zij een foto plaatste van haar “naakte” zoontje. Zij is super recht voor haar raap en heeft met een behoorlijke sneer de reacties gesloten… Maar dit was een voorbeeld waar ik eigenlijk bijna misselijk van werd. Als je niks nuttigs te melden hebben kan je beter je mond houden.

Allemaal negatief?
Neeee, natuurlijk niet! Ik vind Facebook en Instagram echt super leuk om een kijkje te geven in mijn bedrijf en privé leven. Het geeft een beeld van wie ik ben en wat ik doe. Leuke en minder leuke dingen. Ik plaats namelijk niet alleen “het gras is groener aan de overkant” verhalen over mijn leven.

Gevatte opmerkingen
Je zal misschien her en der een gevatte opmerking of reactie van mij terug vinden. Ik wil anderen hiermee tot denken zetten!

Tot de volgende blog lieve volgers.

 

Leave a Reply