Blogs voor Sensibaas

Trots zijn op jezelf

By 25 augustus 2019 No Comments

Hee lieve allemaal,

Jullie waren bijna unaniem, een blog over trots zijn op je lichaam.
Dit is heel persoonlijk en ondanks dat ik trots ben op hoe ik er uit zie vind ik het ook heel spannend.

De laatste tijd

Ik vind dat er de laatste tijd zoveel nadruk ligt op slank zijn, al zie ik ook dat dit wel aan het veranderen is. Waarom moeten we allemaal voldoen aan een ideaal beeld? We zijn toch allemaal uniek? In elke vorm en maat? Of moeten we toch allemaal wat slanker zijn? Wat meer bij de rest willen horen? Maar welke rest?

Waarom de vraagtekens?
Nja, we leven in een wereld waar iedereen een bepaald beeld heeft van hoe hun leven er wel of niet uit zou moeten zien. Vooropgesteld dat ik hier net zo schuldig aan ben. Maar mode hypes… en dan heb ik het niet alleen over kleding, integendeel! Ik heb het bijvoorbeeld over diëten, meningen van anderen, bepaalde invloeden die opeens heel populair zijn… en de verwachtingen en meningen die daar weer achter schuilen, daar gaat het mis als je het mij vraagt. Want die mening van anderen is funest voor jou zelfbeeld uiteindelijk.

Wees jezelf…
Tuurlijk zijn er wel eens modes waar ik in mee loop, maar dat doe ik omdat ik dat leuk vind en mij hier goed bij voel. Maar over het algemeen doe ik lekker mijn eigen ding. Trek ik kleding aan waar ík mij goed bij voel! Ik ben niet slank, verre van zelfs… ik kwam ooit bij een arts in het ziekenhuis en die wilde mij niet behandelen omdat ik te zwaar was! Zijn resultaten voor behandeling zouden daarmee naar beneden gaan… WAT??? Dus resultaten zijn belangrijker dan iemand een setje in de rug geven?
Dit was een slanke arts en ik merkte aan alles dat hij een vooroordeel over te zware mensen had. Ik moest maar gaan afvallen en toen ik aangaf dat mijn lichaam mij nog nooit in de steek gelaten had tot ik de prikpil kreeg en ik dus absoluut niet zou gaan afvallen was het gesprek ten einde.

Marianne

*Maak een feestje van het leven, het leven doet het niet voor je*

Mooi
Ik vind mezelf mooi, van binnen en van buiten! Ik wil en zal mezelf niet anders profileren omdat de buitenwereld dat verwacht. Ik heb mooie plaatjes (tattoo’s, die noem ik plaatjes) op mijn lichaam staan en die toon ik met trots, ik heb littekens en die toon ik met trots, ik heb striae en die toon ik met trots, ik heb een wijnvlek (al is die lichter geworden in de loop der jaren) en die toon ik met trots. Ik ben uniek en omdat ik uniek ben, ben ik Marianne, er is niemand die hetzelfde is als mij en dat is maar goed ook haha…

Self confidence

Nooit onzeker?
Tuurlijk heb ik mijn onzekerheden! Tuurlijk heb ik wel eens een dag dat ik minder lekker in mijn vel zit en mijn ego begint te roepen… En tuurlijk zouden er voor mijn gezondheid wel wat kilo’s af mogen! Maar dat komt wel als ik vind dat het nodig is, en anders maar niet. Wees trots op jezelf en hoe je er uitziet. Ongeacht of je nou voller bent, of juist iets té slank… Dat hele body shaming? Wat een bullshit, echt! Laat een ander lekker een mening hebben maar bedenk je dat die voor mening 99% voort komt uit eigen onzekerheid.

Wil je ook meer zelfvertrouwen?
Ik kan je een coaching traject aanbieden. In een vrijblijvend gesprek kan ik altijd met jou kijken wat het beste bij jou past. Waar jij tegen aanloopt en hoe jij met handvatten om kunt gaan in dergelijke situaties.

 

Leave a Reply